Demonstration vid Sigtuna Kommun!

Assalamo Alaikom kära bröder och systrar.

Sedan brandmyndighetens beslut som innebär att vi inte får vara fler än 15 personer i den föreningslokal som delas med Islamiska Kulturföreningen i Märsta, IKFM, har våra aktiviteter begränsats rejält. Sedan dess har våra seminarier, föreläsningskvällar och den välkända tajweedkursen, där vi brukade vara över 100 personer med bröder och systrar, tagit totalstopp!

Vi är i akutbehov av en ny föreningslokal kortsigtigt. Men långsiktigt måste vi ha en moské!

Detta borde vara en självklarhet i ett mångkulturellt, mångreligiöst och tolerant Sverige där alla är lika värda. Tyvärr verkar så inte vara fallet.

Därför uppmanar vi er ALLA, muslimer liksom icke muslimer som anser att alla i vårt samhälle ska respekteras och ges samma möjligheter, att delta med oss och IKFM på en demonstration i Märsta utanför kommunhuset.

Nu på fredag (5/9) kommer vi inshaallah att börja marschera från forum, där fredagsbönen hålls, till kommunhuset direkt efter bönen, ca 14:00. Där kommer vi att hålla tal och lämna över ett brev med våra krav till kommunen.

Polistillstånd har givetvis inhämtats.

Datum: 5/9-14
Tid för avmarsch: ca 14:00
Samlingsplats: Forum Märsta
Demonstrationsplats: Utanför kommunhuset

Sigtuna kommun